20-04-2019 Vincent Corjanus (De Hartenwacht)

20/04/2019 20:00 - 22:00
Tromptheater
Phone: 058-3030 128
Tromptheater
Phone:058-3030 128
Address: M.H. Trompstraat, 8921GH Leeuwarden

KAMPEN — ‘Har­ten­wacht’ is de titel van alweer de zes­de dicht­bun­del van dich­ter en sin­ger-song­wri­ter Vin­cent Cor­ja­nus. De gelijk­na­mi­ge tour gaat 20 april van start in de Frie­se hoofd­stad Leeu­war­den. Voor­als­nog lijkt het er op dat de Kam­pe­naar dit jaar zowel Kam­pen als Zwol­le over­slaat.  Hoe bescherm je het aller­puur­ste? In Har­ten­wacht gaat Vin­cent Cor­ja­nus tas­tend op zoek naar ant­woor­den op deze fun­da­men­te­le vraag. In zijn zes­de dicht­bun­del treedt de dich­ter uit zijn com­fort­zo­ne en werpt hij voor­goed de schaam­te van zich af. Op poë­ti­sche wij­ze durft hij diep in zijn ziel te kij­ken. Rauw, oprecht, melan­cho­lisch en teder.

Voor het nieu­we boek trok de dich­ter zo’n 1,5 jaar uit. ‘’Ik ben veel op reis geweest. In Por­tu­gal vond ik iets van mij­zelf terug. Zo kon ik ein­de­lijk een lan­ge, moei­lij­ke tijd afslui­ten. Deze bun­del zou je als het resul­taat daar­van kun­nen zien’’, aldus Cor­ja­nus. Eer­der deze maand bracht hij de sin­gle ‘De Weg naar Huis’ uit, de tekst is tevens als gedicht terug te vin­den in het nieu­we boek.

De nieu­we tour gaat 20 april van start in het Tromp­the­a­ter in Leeu­war­den. Het pro­gram­ma zal onder ande­re te zien zijn in Nij­kerk, Gro­nin­gen, Dwin­ge­loo en Hee­ren­veen. Waar­schijn­lijk zul­len er nog een aan­tal optre­dens bij­ko­men. Vin­cent Cor­ja­nus zei over de optre­dens: ‘’Naast nieu­we gedich­ten zijn er de afge­lo­pen maan­den ook veel nieu­we lied­jes gebo­ren. Deze zal ik tij­dens de nieu­we tour zeker gaan spe­len. Ik heb er onwijs veel zin in!’’

Related upcoming events

 • 31/01/2020 20:30 - 31/01/2020 23:00

  ‘Stadaarnietzodoeiets’ barst van de gitaarmuren, hoekige songstructuren en alledaagse overpeinzingen. Fokko ageert in de titeltrack tegen luiheid, bezingt dat het niet meer leuk is als je 30 bent in ‘Ahoe’ en mist zijn basisschoolliefde Wendy in het gelijknamige liedje. In ‘Goeroe’, de nieuwe single samen met Aafke Romeijn, zingen Aafke en Fokko over een kansloze missie om jezelf te ‘hervinden’ in een tropisch retraite. Fans van Weezer, The Hives en Nirvana kunnen hun hart ophalen aan Fokko, maar dan gewoon in het Nederlands.

  Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond, gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een goed ontvangen debuutplaat, een 3FM award en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross, gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. Muzikale held Daniël Lohues produceert het debuut ‘Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben’ (2011) en de band scoort een culthit met ‘Kip Paard Koe’. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische EP’s uit.

  Tijdens een geïsoleerd bestaan in het zuiden van het land herondekt Fokko zijn elektrische gitaar en schrijft hij de basis voor het debuutalbum. Na weer in zijn vertrouwde Kampen te zijn beland, maakt Fokko de plaat mét band en producer Guido Aalbers in het najaar van 2018 af in de studio. Na de release van singles ‘In De Sportschool’, titeltrack ‘Stadaarnietzodoeiets, én een succesvolle warmspeeltour tijdens de Popronde, verschijnt in februari 2019 dan eindelijk het album ‘Stadaarnietzodoeiets’, voorafgegaan door de single ‘Goeroe’ met Aafke Romeijn. Fokko is terug, en dat zul je weten ook.

  Bezetting
  Zang en gitaar: Fokko Mellema
  Drums: Gelke Boontje
  Bas: Emiel van den Berg
  Gitaar: Jurro Brouwers

 • 08/02/2020 20:00 - 08/02/2020 23:30

   

  De band RED CARS betrekt het publiek in hun enthousiasme en zet een daverende hit show neer. Voor een breed publiek van alle leeftijden. Dat doen ze sinds 1997 door heel het land. Feesttenten, discotheken, kermissen, cafés, sportverenigingen, bedrijfsfeesten, bruiloften, buurtfeesten, schuurfeesten, studentenfeesten, maneges noem maar op. Stralend middelpunt Monique is “de meid op gitaar” die zingt, speelt, danst en entertaint. Ze laat geen publiek achter zonder schorre kelen van het meezingen. De andere bandleden zingen allemaal zowel koor – als lead en dat leidt tot een breed repertoire en veel afwisseling op het podium. De kleding wisselt per set. Specialiteit van The RED CARS is al jaren de nummers direct door te spelen, vooral in medley vorm. Dus reken maar dat de vaart erin blijft en dat elk optreden een groot feest wordt!