LET’S SKA

12/01/2019 19:00 - 23:30
Tromptheater
Phone: 058-3030 128
Tromptheater
Phone:058-3030 128
Address: M.H. Trompstraat, 8921GH Leeuwarden

MR Wal­la­ce:
Sinds het voor­jaar van 2010 knalt Mr. Wal­la­ce door heel Euro­pa. De zeven­kop­pi­ge fema­le-fron­ted ska-reg­gae for­ma­tie blijkt al snel een van de meest ener­gie­ke en veel­be­lo­ven­de ska-bands van Neder­land te zijn.
Een must-see live act die elk publiek opzweept, mee­neemt en uit­bun­dig ach­ter­laat
.
The Boun­cers:
Een erva­ren ska band met eigen reper­toi­re. Muziek als een feest­je en dat komt nog het best tot zijn recht als The Boun­cers op een podi­um staan. Tij­dens de con­cer­ten staat de inter­ac­tie met het publiek voor­op. En keer op keer blijkt het publiek maar al te graag met The Boun­cers mee te fees­ten. Al was het maar om dat die tek­sten zo lek­ker mee te blè­ren zijn.

The Sket­chers:
Er is een reme­die gevon­den tegen post­na­ta­le depres­sies, chro­ni­sche ver­moeid­heid, game­ver­sla­vin­gen en vele ande­re aan­doe­nin­gen; ga naar een optre­den van The Sket­chers.

Entree is gra­tis maar kom snel want VOL = VOL

Related upcoming events

 • 31/01/2020 20:30 - 31/01/2020 23:00

  ‘Stadaarnietzodoeiets’ barst van de gitaarmuren, hoekige songstructuren en alledaagse overpeinzingen. Fokko ageert in de titeltrack tegen luiheid, bezingt dat het niet meer leuk is als je 30 bent in ‘Ahoe’ en mist zijn basisschoolliefde Wendy in het gelijknamige liedje. In ‘Goeroe’, de nieuwe single samen met Aafke Romeijn, zingen Aafke en Fokko over een kansloze missie om jezelf te ‘hervinden’ in een tropisch retraite. Fans van Weezer, The Hives en Nirvana kunnen hun hart ophalen aan Fokko, maar dan gewoon in het Nederlands.

  Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond, gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een goed ontvangen debuutplaat, een 3FM award en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross, gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. Muzikale held Daniël Lohues produceert het debuut ‘Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben’ (2011) en de band scoort een culthit met ‘Kip Paard Koe’. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische EP’s uit.

  Tijdens een geïsoleerd bestaan in het zuiden van het land herondekt Fokko zijn elektrische gitaar en schrijft hij de basis voor het debuutalbum. Na weer in zijn vertrouwde Kampen te zijn beland, maakt Fokko de plaat mét band en producer Guido Aalbers in het najaar van 2018 af in de studio. Na de release van singles ‘In De Sportschool’, titeltrack ‘Stadaarnietzodoeiets, én een succesvolle warmspeeltour tijdens de Popronde, verschijnt in februari 2019 dan eindelijk het album ‘Stadaarnietzodoeiets’, voorafgegaan door de single ‘Goeroe’ met Aafke Romeijn. Fokko is terug, en dat zul je weten ook.

  Bezetting
  Zang en gitaar: Fokko Mellema
  Drums: Gelke Boontje
  Bas: Emiel van den Berg
  Gitaar: Jurro Brouwers