John Elliott

16/09/2018 12:00 - 17:00
Tromptheater
Phone: 058-3030 128
Tromptheater
Phone:058-3030 128
Address: M.H. Trompstraat, 8921GH Leeuwarden

 

John Elliott is a soulful artist from San Francisco (USA) who brings real heart and passion to every song he sings.

 John Elliott is een soulvolle artiest uit San Francisco (VS) die echt  met hart en passie zijn nummers zingt.

John Elliott is a soulful artist from San Francisco (USA) who brings real heart and passion to every song he sings.

John Elliott is een soulvolle artiest uit San Francisco (VS) die met hart en passie zijn nummers zingt.

John Elliott schrijft overtuigende liedjes die vaak onverwachte wendingen nemen om een ​​krachtige boodschap af te leveren. Chuck Schiele van The San Diego Troubadour schreef over de tekst van Elliott: “Ze komen binnen, maken hun punt, schudden je wakker, gaan naar buiten en nog voordat het liedje voorbij is verlang je al naar de volgende. Op deze manier houd John je krachtig bij de les!

Hij trad op in verschillende landen en in alle staten behalve op Hawaii. Zijn muziek is gebruikt in populaire tv-shows, waaronder Gray’s Anatomy en Californication.

In het laatste decennium bracht hij studioalbums uit op zijn eigen label (Garland Lane) en bereikte daardoor een steeds groter publiek. Alles kan worden gestreamd op zijn website (www.thehereafterishere.com/recordings) en talloze andere streamingstations. De nieuwste releases zijn een live versie (“Live in Austin”) en een compilatie (“The Greatest Recordings According to Me: 2003-2013”).

In het voorprogramma staan 2 andere singer songwriters:

Zippora Tieman is een singer/songwriter die de kunst verstaat observaties van haar binnen- en de buitenwereld te vangen in klein gehouden liedjes vol verwondering, met een snufje melancholie en een flinke scheut verlangen. Met haar prachtige warme en heldere stem vertolkt zij een repertoire van zichzelf en anderen en weet de luisteraar daarmee op het puntje van de stoel te krijgen.
Wat wil je, met een naam die ‘vogeltje’ betekent.

Sarah Sötemann:
Sensuele teksten met een jus van vrolijk cynisme.

Sarah Sötemannn laat zich niet in een hokje plaatsen. Haar gypsy ballades dansen tussen compromisloos volksvermaak, liefdevol theater en rauwe poëzie.
Laat je meevoeren door deze ongekuiste Don Quichotten, strijdend voor de liefde!

Toegang is gratis!

Related upcoming events

  • 20/04/2019 20:00 - 20/04/2019 22:00

    KAMPEN - ‘Hartenwacht’ is de titel van alweer de zesde dichtbundel van dichter en singer-songwriter Vincent Corjanus. De gelijknamige tour gaat 20 april van start in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Vooralsnog lijkt het er op dat de Kampenaar dit jaar zowel Kampen als Zwolle overslaat.  Hoe bescherm je het allerpuurste? In Hartenwacht gaat Vincent Corjanus tastend op zoek naar antwoorden op deze fundamentele vraag. In zijn zesde dichtbundel treedt de dichter uit zijn comfortzone en werpt hij voorgoed de schaamte van zich af. Op poëtische wijze durft hij diep in zijn ziel te kijken. Rauw, oprecht, melancholisch en teder.

    Voor het nieuwe boek trok de dichter zo’n 1,5 jaar uit. ‘’Ik ben veel op reis geweest. In Portugal vond ik iets van mijzelf terug. Zo kon ik eindelijk een lange, moeilijke tijd afsluiten. Deze bundel zou je als het resultaat daarvan kunnen zien’’, aldus Corjanus. Eerder deze maand bracht hij de single ‘De Weg naar Huis’ uit, de tekst is tevens als gedicht terug te vinden in het nieuwe boek.

    De nieuwe tour gaat 20 april van start in het Tromptheater in Leeuwarden. Het programma zal onder andere te zien zijn in Nijkerk, Groningen, Dwingeloo en Heerenveen. Waarschijnlijk zullen er nog een aantal optredens bijkomen. Vincent Corjanus zei over de optredens: ‘’Naast nieuwe gedichten zijn er de afgelopen maanden ook veel nieuwe liedjes geboren. Deze zal ik tijdens de nieuwe tour zeker gaan spelen. Ik heb er onwijs veel zin in!’’